Undersökning

Undersökning

start1

Undersökning

Förr gick man till tandläkaren bara när man fick tandvärk. Nu handlar tandvården om förebyggande åtgärder, detta har gjort att vi fått allt friskare tänder så om du söker tandläkare Södertälje är du välkommen att boka tid för undersökning på vår moderna och rogivande tandläkarmottagning som ligger på källgatan 2b i centrala Södertälje.

Munnen reagera ibland direkt på en skada, men i de flesta fall kommer sjukdomar smygande. Symptom, som smärta, kommer ofta först i slutskedet och då är det både svårare och dyrare att behandla skadan, därför är regelbundna tandläkarbesök mycket viktiga.

Det skiljer sig från person till person hur ofta man behöver gå till tandläkaren.Vill man ha friska tänder livet ut så är regelbundna besök hos tandläkaren mycket viktigt. Hur ofta regelbundet är varierar dock från person till person. Vanligtvis räcker det med ett besök per år, men ibland kan det krävas fler.

Friska tänder, frisk kropp

Munnen är en del av kroppen. Hela tänder kan man inte säga att man är helt frisk. Dålig Bakterier från trasiga tänder kan orsaka bekymmer också i andra delar av kroppen, numera anses god munhygiensom möjliga riskfaktorer till exempel vid hjärt- och kärlsjukdomar.

De flesta sjukdomar sätter ner kroppens immunförsvar mot mikroorganismer, också mot munbakterierna. Har man någon sjukdom är det därför extra viktigt att hålla en god munhygien.