Tandblekning Södertälje

Tandblekning Södertälje

teeth with whitening tray

Tandblekning Södertälje

Det finns flera alternativ

Med hjälp av moderna blekmetoder kan tandläkaren ofta hjälpa många som har gula och missfärgade tänder. Beläggningar på tänderna avlägsnas säkrast hos din tandläkare.

Intresserad av tandblekning i Södertälje? Det finns olika blekningsmetoder. Undersökningar visar att blekning inte är skadligt om det utförs på rätt sätt.

Ytliga missfärgningar, orsakade av till exempel mat och dryck, kan tandläkaren eller tandhygienisten ta bort med en putsning. Om missfärgningen däremot ligger djupare kan en blekning vara lösningen. Det blekmedel som används tar sig nämligen, via sprickorna i emaljen, in till dentinet som finns därunder och bleker det.

Kriterier måste uppfyllas

Nästan alla tänder går att bleka. En blekning kan utföras antingen hos tandläkaren eller hemma av patienten själv. Det viktiga är att en tandläkare först undersöker och bestämmer vilken typ av material som ska användas och hur länge behandlingen ska ske.

För att bleka tänder måste följande kriterier vara uppfyllda:
• Om du har fyllningar måste de vara av god kvalitet
• Om du har hål (karies) måste det lagas
• Ytliga beläggningar måstetas bort före blekning
• Ditt tandkött måste vara friskt och du får inte ha några sjukdomar i munnen
• Du skall vara minst 18 år

Det är inte skadligt att bleka

För starka blekmedel är inte bra. Därför arbetar våra tandläkare med svagare, mer skonsamma medel som får verka under längre tid. Vetenskapliga undersökningar visar att man med hjälp av ett mikroskop kan se att emaljen på tandens yta påverkas. Det handlar dock om en väldigt liten påverkan – man kan jämföra det med att dricka en läskedryck!

–Skalfasade
–Tandblekning
–Tandfärg

Kosmetisk tandvård, eller ett annat ord estetisk tandvård , handlar om att justeringar utseendet av tänderna. För att korrigera och förbättra tändernas färg och form finns idag modern teknik.

Idag finns flera alternativ för att få ett vackrare leende och korrigera missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fula fyllningar detta behöver inte längre vara ett problem.

Blekning är idag en mycket vanlig metod för att få vackrare tänder och ta bort missfärgning eller gula tänder. Skalfasader finns för den som vill korrigera både färg och form. Tandreglering förbättrar både funktion och utseende.

Tandfärg

Därför missfärgas dina tänder

Tandfärg varierar från människa till människa. Tänderna mörknar också med åren.